PRO LIGNO versiune online ISSN 2069-7430
 
Dedicated to the 60th anniversary of the Faculty of Wood Engineering in Brasov
     
 
 
   
 


 

 

 

 

 

 

 

Protectia datelor personale

In mai 2016, Uniunea Europeana a aprobat o noua lege privind protectia datelor, numita Regulamentul general privind protectia datelor (GDPR), care se aplica tuturor organizatiilor care colecteaza date cu caracter personal ale cetatenilor UE. Datorita faptului ca datele personale ale autorilor (nume, prenume, afiliere, adresa institutiei, adresa e-mail) fac parte din formatul de editare a articolelor stiintifice din revista PRO LIGNO, care sunt publicate text integral online pe site-ul revistei, atunci cand transmit un manuscris pentru publicare, autorii isi exprima implicit acordul pentru publicarea online a acestora, precum si pentru prelucrarea acestora (recenzare; stocare pe durata procesului de recenzare; arhivare pe o perioada nedeterminata - pentru lucrarile acceptate, respectiv timp de o saptamana - pentru lucrarile respinse, perioade calculate de la data transmiterii de catre editorul-sef a deciziei).

Responsabilitatea autorilor

Autorii sunt īn exclusivitate responsabili pentru continutul lucrarii transmise, corectitudinea rezultatelor experimentale si trebuie sa se asigure de acordul tuturor partilor implicate cu privire la publicarea datelor. Este responsabilitatea fiecarui autor de a se asigura ca lucrarile transmise spre publicare īn revista PRO LIGNO respecta standardele etice privind plagiatul si duplicatul. Nu este etic ca autorii sa transmita īn acelasi timp manuscrise similare la mai multe reviste. De asemenea, nu este etic ca autorii sa transmita un manuscris deja publicat sau aflat īn curs de recenzare la o alta revista. Orice lucrare care contine semne evidente de plagiat va fi automat respinsa iar autorilor nu li se va mai permite publicarea īn PRO LIGNO a niciunui alt manuscris. Autorii vor primi o notificare īn cazul īn care apare o astfel de situatie.

Plagiatul – Definitie si Context

Plagiatul, respectiv īnsusirea ideilor, cuvintelor, expresiilor, operei (integrala sau partiala) unei alte persoane si prezentarea acestora drept creatie personala, este o violare clara a eticii academice. Plagiatul poate de asemenea implica violarea drepturilor de autor, care se pedepseste īn fata legii. Plagiat pot constitui si urmatoarele situatii:
     - Copierea cuvānt de cuvānt, sau aproape cuvānt de cuvānt, sau parafrazarea unor portiuni de text ale altui autor fara a indica clar sursa sau a marca (de exemplu prin ghilimele) fragmentul preluat;
     - Copierea unor ecuatii, figuri sau tabele din lucrarea altui autor fara a cita corespunzator sursa si/sau fara permisiunea autorului sau a detinatorului drepturilor de autor.

Auto-plagiatul, ca termen conex, este reproducerea cuvānt de cuvānt, sau aproape cuvānt de cuvānt, sau parafrazarea unor portiuni de text dintr-o lucrare proprie ale carei drepturi de autor au fost transferate, fara a cita corespunzator lucrarea originala.
Colegiul de Redactie al revistei PRO LIGNO va acorda maxima prioritate investigarii oricarei sesizari cu privire la plagiat īn cazul articolelor primite spre publicare si va actiona īn consecinta.

Pentru verificari anti-plagiat, PRO LIGNO utilizeaza soft-ul SISTEM ANTIPLAGIAT (http://www.sistemantiplagiat.ro), achizitionat pentru perioada 2016-2017 de catre Universitatea Transilvania din Brasov, conform contract Nr.7456/05.07.2016.

Conflictul de interese

Toti autorii sunt solicitati sa evite orice conflict de interese prezent sau potential, precum relatii financiare, personale sau de orice alta natura cu persoane sau organizatii care ar putea influenta īntr-un mod inadecvat publicarea lucrarii lor.

Drepturile de autor

PRO LIGNO este o revista cu acces deschis. Textul integral al articolelor poate fi accesat liber, fara a se percepe nicio taxa utilizatorului sau institutiei acestuia. Utilizatorii pot citi, descarca, copia, distribui, tipari sau crea legaturi catre textul integral al articolelor publicate īn aceasta revista fara a solicita permisiune din partea editurii sau autorului. Ca autor, mentineti dreptul asupra mai multor utilizari ale articolului publicat īn PRO LIGNO, inclusiv a utilizarii sale de catre institutia de care apartineti. Aceste drepturi apartin autorilor fara a necesita permisiune din partea Editorului si includ:

  • dreptul de a citi, descarca, copia, distribui, tipari sau crea legaturi catre textul integral al articolelor publicate;
  • dreptul de a prezenta la o conferinta un articol publicat īn PRO LIGNO;
  • dreptul de a include continutul articolului (partial sau total) īn teza de doctorat a autorului;
  • drepturi de brevat si marca asupra oricarui proces sau proceduri descrise īn articol;
  • dreptul de a folosi continutul articolului ca parte a unei compilatii publicata de catre autor;
  • dreptul de a pregati alte lucrari derivate, pentru a extinde continutul articolului sub forma unei carti sau de a reutiliza portiuni din articolul publicat īn alte lucrari, dar numai cu conditia citarii complete a articolului original.
Utilizatorii pot citi, descarca, copia, distribui, tipari sau crea legaturi catre textul integral al articolelor publicate īn aceasta revista fara a solicita permisiune din partea editurii sau autorului, cu conditia citarii corecte si complete a sursei originale.

 

 
Pagina creata de Costel AGACHE. Intretinere pagina Luminita Brenci. Ultima actualizare, 3 aprilie 2024