ProLigno / ProLigno 2005 Numarul 2  
     
 
 
   

 

 

 

 

 

 

 

Suntem deja la al doilea numar al Revistei  PRO-LIGNO, deci am inceput sa avem „istorie”.

Ne-am propus ca revista editata de Facultatea de Industria lemnului din Brasov – singura institutie stiintifica in domeniul prelucrarii lemnului din Romania – sa poata oferi cititorilor rezultatele cercetarilor cadrelor didactice care au pregatit si lansat pe piata muncii peste 5000 de ingineri, care-si desfasoara activitatea in tara sau in lume. De asemenea, revista se declara a fi deschisa tuturor specialistilor din domeniu, din tara si de peste hotare, pentru a-si prezenta cercetarile si rezultatele proprii.

Schimbul de idei si de rezultate profesionale, cu pastrarea si respectarea paternitatii lor, se impune ca fiind de mare importanta in asigurarea progresului societatilor comerciale mici. Este insuficient sa consideram ca simplu import de utilaje, masini-unelte sau scule rezolva integral problema dezvoltarii si progresului. Aceste importuri reprezinta nivelul „la zi” al tehnologiilor de prelucrare a lemnului. Ideile profesionale noi aplicate acestor tehnologii sunt cele care creaza premisa progresului si dezvoltarii. In general, aceste idei incuba mult zbucium si cautari, multe experimentari si prelucrari de date, fara de care ar ramane doar idei.

Revista da posibilitatea atat tinerilor cat si celor cu multa experienta sa-si aduca reala contributie la dezvoltarea sectorului de prelucrare a lemnului, atat ca o datorie profesionala cat si ca o datorie morala in raport cu scoala romaneasca de specialitate si in raport cu efortul inaintasilor nostri de a fi transformat acest sector industrial in unul de mare importanta pentru economia romaneasca, pentru viata oamenilor si pentru calitatea vietii lor.

Romania a ajuns sa fie cunoscuta in lume prin calitatea si diversitatea produselor din lemn datorita efortului inaintasilor. Efortul lor trebuie rasplatit prin efortul nostru, al celor de azi, pentru a constitui un imbold permanent pentru urmasi.

Datoria noastra, a celor de azi, este sa asiguram continuitate in nobila profesie de inginer in domeniul prelucrarii lemnului. Beneficiem de o materie prima pe care trebuie sa o valorificam eficient, in corelatie cu posibilitatile oferite de padure, fara a distruge echilibrul natural al mediului in care traim noi si cei ce vor veni dupa noi.

Prof.dr.ing. Ivan CISMARU

 

 
Pagina creata de Costel AGACHE. Intretinere pagina Luminita Brenci. Ultima actualizare, 20 Martie 2008